Feltöltve:

Dobostorta

timer 180
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor40 csapott mokkáskanál
kockacukor15 dekagramm
tojás11 darab
étcsokoládé20 dekagramm
Ráma26 dekagramm
liszt14 dekagramm
cukrozott kakaópor4 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromlé1 pár csepp

Elkészítés

1. lépés

Hét tojásból, 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és a vaníliás cukorból piskótatésztát készítünk, majd ha kihűlt 3 lapot vágunk belőle. Négy tojást és 20 dkg cukrot elkeverünk, majd a tűzhelyen picit megmelegítjük, aztán kihűlésig habosítjuk. 20 dkg étcsokoládét megolvasztunk, majd 3 dkg Ramával és 4 dkg cukrozott kakaóporral összekeverjük. Ezt a csokis masszát 23 dkg Ramával kihabosítjuk, majd tovább habosítjuk a tojásos masszával. Ha kész, akkor hűtőben visszahűtjük. Amíg hűl a krém, addig elkészítjük a dobos cukrot. 15 dkg kockacukrot megolvasztunk, ha megolvadt keverünk hozzá pár csepp citromlevet. A legfelső piskótalapot félbe vágjuk és szépen elkenjük rajta a dobos cukrot. Ha kihűlt, akkor egy nagy késsel határozott mozdulattal felszeleteljük. Betöltjük a tortát és a tetejére rátesszük a már felszeletelt dobos cukros piskótalapokat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem