Feltöltve:

Dobostorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor14 dekagramm
kockacukor15 dekagramm
csokoládé ét20 dekagramm
tojás7 darab
liszt szalagos14 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin4 dekagramm
tojás4 darab
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor15 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin23 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin3 dekagramm
kakaópor4 dekagramm

Dobostorta a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A dobostorta tésztáját ún. doboslap-felvertből készítjük:

7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból vagy sütőmargarinból elkészítjük a tésztát, a piskótához hasonló módon. Az olvasztott vajat vagy sütőmargarint a tojássárgájához keverjük. 200 C’ - on 6 vékony lapot sütünk belőle.

A dobostorta krémje:
4 tojást, 20 dkg cukorral, 1,5 dkg vaníliás cukorral felmelegítünk 40-45 C' - ra, majd kihűlésig habbá verjük. 20 dkg olvasztott étcsokoládét és 3 dkg vajat vagy sütőmargarint (az eredeti receptben kakaóvaj szerepel!) összekeverünk 4 dkg kakaóporral, majd kihabosítjuk 23 dkg vajjal vagy sütőmargarinnal, és a tojáshabos masszával.

A dobostorta töltése:
5 dobos lapot összetöltünk és körbehúzzuk krémmel.

A dobostorta teteje:
15 dkg kockacukrot világosbarnára olvasztunk, majd a 6. piskóta lapra öntjük. A dobos cukor (karamellizált cukor, dobostorta tetejének bevonására használható) dermedése előtt felvágjuk 16 szeletbe. A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük a betöltött tortára, és felszeleteljük azt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem