Dobos torta
Dobos torta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 8 tojásos piskótalap - 1 darab

krem

  • cukor - 35 dekagramm
  • kakaó - 3 evőkanál
  • tojás - 6 egész
  • Ráma - 30 dekagramm

Tetejére

  • cukor - 15 dekagramm
  • citromlé - 1 pár csepp

Elkészítés:

  1. Megsütjük a piskótát és közben elkészítjük a krémet. A cukrot, a kakaót, a 6 egész tojást gőz fölött addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad és az egész krém jól össze nem áll. Ezután teljesen kihűtjük, majd ezt követően hozzákeverjük a Ramát, amit legalább 10-15 percig robotgéppel jól kikeverünk. A piskótát 3 lapra vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Elkészítjük a tetejét is. A cukrot egy lábasba öntjük, beleteszünk 1-2 csepp citromlevet, majd szépen elkezdjük a cukrot karamellizálni. Ügyeljünk arra, hogy a cukor nehogy megégjen, tehát világos színű legyen. Gyorsan kell dolgozni a cukorral. Amikor készen van, gyors mozdulatokkal rákenjük a tortalapra. Díszítés tetszés szerint.