Feltöltve:

Dobos torta

timer 180
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás10 darab
cukor10 evőkanál
liszt8 evőkanál
étkezési keményítő2 evőkanál

krem

tojás8 darab
kristálycukor40 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
kakaópor4 evőkanál
rumaroma1 darab
vaníliás cukor2 csomag
Ráma40 dekagramm

Máz

kristálycukor15 dekagramm
citromlé1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapokat sütünk 24 cm- es tortaformában. Öt tojásból készítsük a piskótát kétszer, hogy ne essen össze a massza. 10 db lapot sütünk belőle.

2. lépés

Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral gőzfürdőn habbá verjük, kb. 25 perc alatt. Levesszük a gőzfürdőről és belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, a kakaót, végül a rumaromát. Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőben jól lehűtjük 2-3 óra alatt. A lágy Ramát felhabosítjuk és jól kikeverjük a lehűtött krémmel és a lapokat megkenjük. Egy lapot félreteszünk a tetejének. Krémet is félreteszünk a díszítéshez, valamint a torta bevonásához.

3. lépés

A cukrot összekeverjük a citromlével és világosbarnára pirítjuk. A lapra öntjük és meleg, Ramával megkent késsel bejelöljük a szeletek helyét, majd ferdén a torta tetejére tesszük és minden szelet alá egy kis krémrózsát nyomunk, így szépen ferdén állnak majd a szeletek és könnyen szeletelhető.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem