Dobos torta a Desszertek kategóriában
A dobos torta tésztáját un. dobos lap-felvertből készítjük: 7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott Ramából elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon. Az olvasztott Ramát a tojássárgához keverjük és 200 C'-on 6 vékony lapot sütünk belőle. A dobos torta krémje: 4 tojást 20 dkg cukorral, 1,5 dkg vaníliás cukorral felmelegítünk 40-45 C'-ra, majd kihűlésig habbá verünk. 20 dkg olvasztott étcsokoládét és 3 dkg Ramát (az eredeti receptben kakaóvaj szerepel!) összekeverünk 4 dkg kakaóporral, majd kihabosítjuk 23 dkg Ramával és a tojáshabos masszával. A dobos torta töltése: 5 dobos lapot összetöltünk és körbehúzzuk krémmel. A dobos torta teteje: 15 dkg kockacukrot világosbarnára olvasztunk, majd a 6. piskótalapra öntjük. A dobos cukor dermedése előtt felvágjuk 16 szeletre. A felszeletelt dobos tetőt ráhelyezzük a betöltött tortára és felszeleteljük azt.