Disznótoros spenóttal és buggyantott tojással
Disznótoros spenóttal és buggyantott tojással
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • tojás - 4 darab
  • tejszín - 2 dl
  • zsír - 2 evőkanál
  • gerezd fokhagyma - 3 darab
  • fehérbor ecet - 1 evőkanál
  • frissen reszelt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • sütni való paprikás kolbász - 400 gramm
  • hurka - 400 gramm
  • leveles spenót - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A hurkát és a kolbászt tegyük egy zsírral kikent hőálló edénybe, vagy tepsibe. Szurkáljuk meg óvatosan őket. Fedjük le alufóliával, majd 180 fokos sütőben süssük kb. 35 percig, majd levéve a fóliát, süssük további 10-15 percet.
  2. Közben mossuk meg a spenótot és tisztítsuk meg. (Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki.) Majd egy lábasban hevítsünk Rama margarint és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg rajta a spenótot. Reszeljük rá a fokhagymát és dobjuk rá a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és olvasszuk el benne. Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk egy pár percig a spenóton. Ízesítsük pár csipet frissen őrölt szerecsendióval, őrölt fekete borssal és sóval, ha szükséges.
  3. Ha kész a kolbász és a hurka, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pár percig hűlni, hogy szépen tudjuk vágni. Ezalatt készítsük el a buggyantott tojásokat. Forraljunk föl egy kisebb lábasban kb. fél liter vizet egy evőkanál fehérbor ecettel. Ha forr, egy kanállal csináljunk örvényt a víz közepébe és ebbe üssünk bele egy tojást. Így az örvény szépen föltekeri a fehérjét a tojás sárgája köré. A kanállal közben is segíthetünk óvatosan a fehérjének, hogy szép formája legyen. Ne főzzük túl, a tojás maradjon szép folyós középen. Ha kész, vegyük ki és folytassuk a műveletet a következő tojással, majd a többivel.
  4. Tálaljuk a spenót ágyon a kolbászt és a hurkát, rajta pedig a buggyantott tojással. Igazán finom és könnyű alternatívája ez a megszokott, nehezebb disznótoros köreteknek.