Feltöltve:

Diplomata torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

cukor20 dekagramm
mascarpone1 doboz
darabolt ananász5 dekagramm
narancs1 darab
tejszín4 dl
víz0.5 dl
zselatin0.5 csomag
liszt1 evőkanál
egész tojás4 darab
tej4 dl

Díszítés

cukor15 dekagramm
tojásfehérje2 darab

Tészta

tojás5 darab
víz0.5 dl
étolaj0.5 dl
sütőpor1 csomag
liszt13 dekagramm
cukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta készítése: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Ramával kikent tortaformába tesszük és 160-170 fokon megsütjük. Amikor megsült és kihűlt, kettévágjuk a tortát, majd az egyik lapot a tortaformába tesszük.

2. lépés

Elkészítjük a krémet. A tejbe beletesszük a tojásokat, a lisztet és a cukrot, majd gőz felett állandó keverés mellett besűrítjük A fél cs. zselatint a langyos vízzel elkeverjük és a főzött krémhez adjuk. A tejszínt habbá verjük, adunk hozzá egy doboz mascarponét, narancsot, ananászt és a főzött krémmel összekeverjük. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük. Az alsó tortalap a formába van, erre kerül a folyékony krém, rátesszük a másik lapot is és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap levesszük a karimát és díszítjük.

3. lépés

A díszítéshez a hozzávalókat gőz felett kemény habbá verjük és ezzel a habbal zsák és csillagcső segítségével, valamint marcipánrózsákkal díszítjük. Nagyon finom, különleges ízű torta.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem