Feltöltve:

Diplomata szelet

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mélyhűtött leveles tészta200 gramm
tej0.5 liter
pudingos vaníliakrém1 csomag
csokoládé200 gramm
rum1 dl
babapiskóta20 darab
mazsola1 darab
vaj vagy margarin vagy sütőmargarin150 gramm
porcukor100 gramm

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztát kb. 20x30-35 cm nagyságú téglalap formájúra kinyújtjuk, lisztezett sütőla­pon. Előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) világosra megsütjük kb. 20-25 perc alatt, majd kihűlés után éles késsel szabályosan körülvágjuk. Amíg a tészta sül és hűl, a szokásos módon elké­szítjük a vaníliakrémet és kihűtjük. Egy megfelelő nagyságú, négyszögletes tálra helyezzük a tésztalapot, megkenjük a krém felével, annak tetejére egy sor babapiskótát teszünk, meglocsoljuk a rum felével, majd ismét egy sor babapiskóta követke­zik, meg a maradék rum és végül a maradék krém. A tetejét sűrűn, vastagon meghintjük a durvára reszelt csokoládéval. Két-három órára a hűtőbe tesszük, de még jobb, ha előző nap készítjük el.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem