Diótorta szelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • vaníliacukor - 1 csomag
    • darált dió - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 1 dl

    Fehér piskótához

    • sütőpor - 0.5 csomag
    • rétesliszt - 4 evőkanál
    • cukor - 4 evőkanál
    • tojás - 4 darab

    Diós piskótához

    • sütőpor - 1 darab
    • zsemlemorzsa - 10 evőkanál
    • darált dió - 10 evőkanál
    • cukor - 10 evőkanál
    • tojás - 10 darab

    Elkészítés:

    1. A diós piskóta hozzávalóiból 2 piskóta lapot sütünk, utána elkészítjük a fehér piskótát (ez lesz a középső lap). A krémhez a diót, a vaníliát a tejben megfőzzük, (nem kell sokáig főzni, mert hamar leragad). A Ramát a porcukorral habosra kikeverjük, belekeverjük a kihűtött diós krémet. Megtöltjük vele a lapokat. Tetejére is kenünk a krémből, és beszórjuk darált dióval.