Feltöltve:

Diótorta gazdagon

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás5 darab
darált dió25 dekagramm
cukor15 dekagramm
1 csipetnyi

krem

darált dió20 dekagramm
liszt1 púpos evőkanál
tej2.5 dl
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
Ráma10 dekagramm

Díszítéshez

habtejszín2 dl
darált dió5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojások fehérjéjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve. Előmelegített sütőben, 180 C-on, kikent, kilisztezett, (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, rácson kihűtjük. A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, és mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük. A Ramát habosra keverjük, elegyítjük a hideg diós krémmel. A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem