Feltöltve:

Diótorta gazdagon

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás5 darab
darált dió25 dekagramm
cukor15 dekagramm
1 csipetnyi

krem

darált dió20 dekagramm
liszt1 púpos evőkanál
tej2.5 dl
cukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
Ráma10 dekagramm

Díszítéshez

habtejszín2 dl
darált dió5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojások fehérjéjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve. Előmelegített sütőben, 180 C-on, kikent, kilisztezett, (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, rácson kihűtjük. A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, és mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük. A Ramát habosra keverjük, elegyítjük a hideg diós krémmel. A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem