Feltöltve:

Diótorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor30 dekagramm
tojássárgája4 darab
hideg víz10 evőkanál
őrölt dió10 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojásfehérje4 darab

Krémhez

tej3 dl
liszt3 evőkanál
őrölt dió10 dekagramm
sütőrum0.5 dl
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat a cukorral és 1-2 kanál vízzel elkezdjük habosra keverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, így jó habos masszát kapunk, (a vizet 2-2 kanalanként adagoljuk). Belekeverjük a diót, a sütőporral elvegyített lisztet, majd a tojások felvert habját. 28 cm-es kapcsos tortaformában 180 C-on tűpróbáig sütjük. Ha megsült a formából kivéve kihűtjük. Később 3 lapra vágjuk. A krémhez a lisztet a tejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót és a rumot, majd ezt is kihűtjük. Közben a Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk. A kész krém 2/3-ával megtöltjük a lapokat, a többivel bevonjuk. Ízlés szerint felezett, vagy darált dióval, esetleg tortadarával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem