Feltöltve:

Diótorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás kettéválasztva8 darab
kristálycukor160 gramm
liszt130 gramm
finomra darált dió30 gramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
narancs reszelt héja1 darab

A krémhez (főzött rész)

tej230 milliliter
cukor250 gramm
kukoricakeményítő30 gramm
vaníliarúd1 darab
finomra darált dió150 gramm

A krémhez (vajas rész)

Rama Vajas Íz300 gramm
olvasztott fehércsokoládé100 gramm

Elkészítés

1. lépés

A sárgáját fehéredésig habosra keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem, és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm a tortakarikába, és 160 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

2. lépés

A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt, sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót.

3. lépés

Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.

4. lépés

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be a krémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem