Feltöltve:

Diótorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

tej6 dl
diólikőr1 darab
baracklekvár1 darab
rumaroma2 evőkanál
Rama Vajas Íz12.5 dekagramm
tejszín4 dl
dió25 dekagramm
cukor1 kevés
vaníliás puding2 csomag

A piskótához

cukor30 dekagramm
víz7.5 evőkanál
olaj2 milliliter
szódabikarbóna3 csipetnyi
liszt6 evőkanál
sütőpor1.5 csomag
dió30 dekagramm
vaníliás cukor1.5 csomag
tojás9 darab

Elkészítés

1. lépés

A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon 3 lapot készítünk.

2. lépés

A krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A tejszínt habbá verjük. Ha a puding kihűlt, a szoba hőmérsékletű Rama Vajas ízt, a darált diót, a rumaromát és a tejszínt összekeverjük ízlés szerinti cukor mennyiséggel.

3. lépés

A torta összeállításához az első lapot meglocsoljuk diólikőrrel és megkenjük baracklekvárral, majd ráhalmozzuk a diós krém nagy részét. Ráborítjuk a második lapot, amit meglocsolunk ismét diólikőrrel, és megkenünk diós krémmel. Annyi krémet hagyjunk, hogy az oldalát be tudjuk kenni, és maradjon a tetejére is a díszítéshez. A torta krémmel megkent oldalát megszórjuk dióval, a tetejére tejszínt teszünk, és a maradék krémmel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem