Feltöltve:

Diótorta

timer 40
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

diós piskótalap1 darab

krem

dió10 dekagramm
fahéj1 kevés
rum1 kevés
krémpor10 dekagramm
Ráma60 dekagramm

Díszítés

Rama egész és darált dió1 adag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A világos piskóta bekeverésekor a liszthez adjunk egy marék durvára darált diót, majd sütés és hűlés után vágjuk három lapra.

  2. 2. lépés

    A Ramás krémet készítsük el, adjunk hozzá 10 dkg finomra darált diót, pici fahéjat, citromhéjat és rumot ízlés szerint. A lapokat locsoljuk meg rummal, majd töltsük be, kenjük le és dermesszük meg.

  3. 3. lépés

    Az oldalát darált dióval panírozzuk és 1-1 diószemmel díszítsük.

  4. 4. lépés

    Ramás krém készítése: 10 dkg krémport elkeverünk egy pici tejjel. 5 dl tejet felforralunk 40 dkg cukorral, ráöntjük a krémporos alapra és gyorsan elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, tehát már a krémporos alapot is egy főzős edénybe keverjük ki a hideg tejjel, majd pöfögésig főzzük állandó keverés mellett, végül teljesen kihűtjük a krémet.

  5. 5. lépés

    15 dkg Ramát felforrósítunk. 45 dkg Ramát habosra keverünk. Ehhez adjuk hozzá a pudingos krémet és a folyékony Ramát. Addig keverjük amíg teljesen egynemű nem lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem