liszt | 50 dekagramm |
élesztő | 4 dekagramm |
langyos tej | 4 dl |
porcukor | 3 evőkanál |
só | 1 teáskanál |
olaj | 2 evőkanál |
olvasztott Rama | 5 dekagramm |
darált dió | 8 evőkanál |
porcukor | 8 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
reszelt citromhéj | 1 darab |
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb 1 dl cukros langyos tejben. Közepesen lágy tésztát készítünk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt 30x40-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott Ramával a tésztát és rászórjuk a diós tölteléket.
Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk.
Tojássárgájával megkenjük és ropogósra sütjük.
Hozzászólások