Feltöltve:

Diósvirág kalács, ahogy a komasszonyom készíti

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
élesztő4 dekagramm
langyos tej4 dl
porcukor3 evőkanál
1 teáskanál
olaj2 evőkanál

Töltelék

olvasztott Rama5 dekagramm
darált dió8 evőkanál
porcukor8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
reszelt citromhéj1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb 1 dl cukros langyos tejben. Közepesen lágy tésztát készítünk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

  2. 2. lépés

    Mikor megkelt 30x40-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott Ramával a tésztát és rászórjuk a diós tölteléket.

  3. 3. lépés

    Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk.

  4. 4. lépés

    Tojássárgájával megkenjük és ropogósra sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0