Diós zsákocska
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 35 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojássárgája - 4 darab
  • só - 1 teáskanál
  • sütőpor - 1 csomag

A töltelékhez

  • porcukor - 15 dekagramm
  • darált dió - 15 dekagramm
  • tojásfehérje - 4 darab

A tetejére

  • olaj - 1 darab
  • vaníliás porcukor - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet, sót, sütőport összekeverjük, a puha Ramát belemorzsoljuk. A tojássárgát ezután fokozatosan hozzáadjuk. Összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Fél napra, lefedve, hűtőbe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjékből habot verünk, belekeverjük a porcukrot és a darált diót. Az elkészített golyócskákat téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére kb. 1 evőkanál habos tölteléket teszünk, és a tészta két végét egyszerűen felhajtjuk, majd az oldallapokat is egymásra. A hajtogatott része kerüljön alulra, a sütőlapra. Tetejét megkenjük olajjal, és előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük. Még melegen a tetejét vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.