1. lépés
A lisztet, sót, sütőport összekeverjük, a puha Ramát belemorzsoljuk. A tojássárgát ezután fokozatosan hozzáadjuk. Összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Fél napra, lefedve, hűtőbe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjékből habot verünk, belekeverjük a porcukrot és a darált diót. Az elkészített golyócskákat téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére kb. 1 evőkanál habos tölteléket teszünk, és a tészta két végét egyszerűen felhajtjuk, majd az oldallapokat is egymásra.
A hajtogatott része kerüljön alulra, a sütőlapra. Tetejét megkenjük olajjal, és előmelegített sütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük. Még melegen a tetejét vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
Hozzászólások