Feltöltve:

Diós túrótorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

sovány túró500 gramm
cukor25 gramm
tojásfehérje5 darab
hidegen keverhető vaníliás pudingpor1 csomag
olvasztott Rama25 gramm
cukor150 csapott mokkáskanál
tojássárga5 darab
mandarin konzerv2 darab

Ezenkívül

fél diódarab a díszítéshez1 pár szem
darabolt dió75 gramm
sárgabaracklekvár3 evőkanál

Az omlós tésztához

liszt175 gramm
Ráma100 gramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
cukor50 gramm
őrölt dió50 gramm

Elkészítés

1. lépés

Az átszitált lisztet az őrölt dióval, a cukorral, sóval, Ramával sima tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, újra átgyúrjuk, és egy 26 cm-es tortaformába tesszük, a kinyújtott tésztát. A formát Ramával kikenjük előtte. A forma szélén a tésztából 3 cm-es peremet készítünk. A mandarinokat jól lecsöpögtetjük, és a tésztára rakjuk. A tojássárgát a túróval, cukorral, a folyékony Ramával és a vaníliás pudingporral simára keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. A túrómasszát a mandarinokra öntjük és elsimítjuk. A tésztát 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 1 órán keresztül sütjük. Tortarácson hűlni hagyjuk. A baracklekvárt lábasban felforrósítjuk, szitán átnyomjuk és a torta tetejét megkenjük vele. A darabolt dióval megszórjuk, a fél diókkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem