Feltöltve:

Diós túrótorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
porcukor15 dekagramm
őrölt dió5 dekagramm
rétesliszt10 dekagramm

Töltelék

növényi tejszín5 dl
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor20 dekagramm
liszt2 dekagramm
tojássárgája4 darab
Ráma15 dekagramm
túró50 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A hat tojássárgát a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, valamint az őrölt diót, és egyenletesen elkeverem. A tojásfehérjéből kemény habot verek, majd óvatosan beleforgatom a lisztes masszába. A tésztát beleöntöm egy Ramával kikent tortaformába, majd 200 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

2. lépés

Amíg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a lisztet és a tojássárgákat vízgőz fölött folyamatos keverés közben sűrű péppé főzöm. A Ramát és az áttört túrót alaposan kikeverem, majd csomómentesre keverem a kihűlt péppel.

3. lépés

A tejszínt kemény habbá verem, kétharmad részét óvatosan a túrós masszához keverem.

4. lépés

A kihűlt tésztát háromfelé vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejét is megkenem a töltelékkel, és megszórom vagdalt dióval. A megmaradt tejszínnel bevonom a torta oldalát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem