Feltöltve:

Diós túrótorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
porcukor15 dekagramm
őrölt dió5 dekagramm
rétesliszt10 dekagramm

Töltelék

növényi tejszín5 dl
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor20 dekagramm
liszt2 dekagramm
tojássárgája4 darab
Ráma15 dekagramm
túró50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hat tojássárgát a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, valamint az őrölt diót, és egyenletesen elkeverem. A tojásfehérjéből kemény habot verek, majd óvatosan beleforgatom a lisztes masszába. A tésztát beleöntöm egy Ramával kikent tortaformába, majd 200 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

  2. 2. lépés

    Amíg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a lisztet és a tojássárgákat vízgőz fölött folyamatos keverés közben sűrű péppé főzöm. A Ramát és az áttört túrót alaposan kikeverem, majd csomómentesre keverem a kihűlt péppel.

  3. 3. lépés

    A tejszínt kemény habbá verem, kétharmad részét óvatosan a túrós masszához keverem.

  4. 4. lépés

    A kihűlt tésztát háromfelé vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejét is megkenem a töltelékkel, és megszórom vagdalt dióval. A megmaradt tejszínnel bevonom a torta oldalát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem