Feltöltve:

Diós túrótorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás6 darab
porcukor15 dekagramm
őrölt dió5 dekagramm
rétesliszt10 dekagramm

Töltelék

növényi tejszín5 dl
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor20 dekagramm
liszt2 dekagramm
tojássárgája4 darab
Ráma15 dekagramm
túró50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hat tojássárgát a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, valamint az őrölt diót, és egyenletesen elkeverem. A tojásfehérjéből kemény habot verek, majd óvatosan beleforgatom a lisztes masszába. A tésztát beleöntöm egy Ramával kikent tortaformába, majd 200 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

  2. 2. lépés

    Amíg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a lisztet és a tojássárgákat vízgőz fölött folyamatos keverés közben sűrű péppé főzöm. A Ramát és az áttört túrót alaposan kikeverem, majd csomómentesre keverem a kihűlt péppel.

  3. 3. lépés

    A tejszínt kemény habbá verem, kétharmad részét óvatosan a túrós masszához keverem.

  4. 4. lépés

    A kihűlt tésztát háromfelé vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejét is megkenem a töltelékkel, és megszórom vagdalt dióval. A megmaradt tejszínnel bevonom a torta oldalát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem