Feltöltve:

Diós szívek

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

dió16 dekagramm
lágy Rama16 dekagramm
porcukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
rum1 evőkanál
tojás1 darab
liszt32 csapott mokkáskanál
málnalekvár15 dekagramm
tortabevonó étcsokoládé5 dekagramm
felezett dió30 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a diót megdaráljuk. Serpenyőben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen, hagyjuk kihűlni. A Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, a tojást, a lisztet és a diót, majd a robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk. A keverőtálban hagyva gömbölyűre formázzuk, letakarjuk, és a hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap sütőpapírral kibélelünk 3 sütőlapot. A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagra kinyújtjuk, szívformával kiszúrjuk, és a sütőlapokra rakosgatjuk. 20 percre hidegre tesszük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőlapokon hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a szívek felére pöttyentünk 1/2-1/2 kávéskanál lekvárt. A felaprózott csokoládét meleg vízbe állított edénykében felolvasztjuk, kissé hűlni-sűrűsödni hagyjuk, majd 1-1 nagyobb pöttyöt simítunk a maradék szívek közepére, és rögtön belenyomunk 1-1 felezett diót. Hagyjuk megdermedni, azután lekvárral megkent párjuk tetejére illesztjük őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem