Feltöltve:

Diós süti

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás4 darab
cukor30 dekagramm
liszt16 dekagramm
darált dió12 dekagramm
hideg víz10 evőkanál
1 csipetnyi
sütőpapír1 csomag
őrölt fahéj3 csipetnyi

krem

tej1 dl
cukor15 dekagramm
darált dió22 dekagramm
rum2 evőkanál
csokireszelék1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a diót, az ízlés szerint rumot, majd hűtsük le.

2. lépés

A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban jöhet a hideg víz, a só, a liszt, a sütőpor, a fahéj és a dió. Minden egyes alapanyag hozzáadása között várjunk egy kis kicsit, hogy legyen ideje jól egybe olvadni.

3. lépés

A tepsit kenjük ki Ramával, vagy olajjal, majd vékonyan szórjunk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és 180 C-os előmelegített sütőben süssük készre, tűpróbáig, kb. 20 perc alatt.

4. lépés

Ha kihűlt a krém, robotgéppel keverjük habosra a Ramával. Kenjük meg a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval, végül pihentessük 1-2 órát hűtőben.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem