1. lépés
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, és sütőpapírt terítünk egy kb 30x40 cm-es tepsibe. A töltelékhez összekeverjük a puha Ramát, a darált diót, a cukrot, a fahéjat, aztán hozzáadjuk a narancslevet, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot, meg a sót elkeverjük egy nagy tálban, az olajat és a tejet pedig kézi habverővel összehabarjuk egy mérőkancsóban. Ezután a kancsóból az olajos-tejes folyadékot a lisztes keverékbe öntjük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A kész tésztát lisztezett deszkán, 50x20 cm átmérőjű téglalappá nyújtjuk, egyenletes rétegben megkenjük a diós töltelékkel, és felvágjuk 5x10 cm-es csíkokra. A csíkokat megfogjuk a végeinél, sorra megpederjük mindet, majd az így kapott spirális rudakat átemeljük a tepsibe, egymástól 3 cm-re. Végül 1 tojássárgáját villával enyhén felverünk, megkenjük vele a sütemények tetejét, és 10-15 perc alatt megsütjük őket!