graham liszt | 10 dekagramm |
finomliszt | 10 dekagramm |
mézeskalács-fűszerkeverék | 1 teáskanál |
sütőpor | 1 teáskanál |
olaj | 1.5 dl |
barna cukor | 17 dekagramm |
tojás | 3 darab |
narancs lereszelt héja | 1 darab |
durvára vágott dió | 12 dekagramm |
aszalt sárgabarack, vagy nagy szemű mazsola | 12 dekagramm |
reszelt sárgarépa | 20 dekagramm |
krémtúró | 20 dekagramm |
narancs héja | 1 darab |
dió | 16 darab |
Az átszitált lisztekhez adom a sütőport, és a fűszert. Az olajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, a lisztet is hozzáadom. A reszelt narancshéjjal fűszerezem, a diót, az aszalt sárgabarackot, a répát belekeverem, végül a felvert tojásfehérje habot adom hozzá. A masszát egy Ramával kikent, kilisztezett püspökkenyérformába simítom. Közepes lángon, 170 fokon kb. 1 órát sütöm. Még melegen kiborítom, kihűtöm, és krémtúróval megkenhetem és narancshéjjal meg a dióval díszítem.
Hozzászólások