Feltöltve:

Diós püspökkenyér

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rétesliszt170 gramm
forró víz160 milliliter
porcukor110 gramm
Ráma60 gramm
tojás1 darab
sütőpor1 teáskanál
rum2 evőkanál
1 darab
szerecsendió1 darab
dió1 kevés
mazsola1 darab
mandula1 darab
mogyoró1 darab
datolya1 darab
csoki1 darab

Elkészítés

1. lépés

A szoba-hőmérsékletű Ramát keverje habosra a porcukorral, adja hozzá a tojást, és a 2 evők. rumot. Vegyítse el a lisztet a sütőporral, reszeljen bele szerecsendiót, adjon hozzá 1/2 kiskanál sót, majd adagolja a Ramás masszához.

2. lépés

Fokozatosan dolgozza a tésztába a diót, mazsolát, mandulát, és a többi gyümölcsfélét (ízlés szerint), végül egy sütőpapírral bélelt formában, forró sütőben 45 percig süsse.

3. lépés

Ha kihűlt vonja be olvasztott csokival.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem