Diós patkó
Diós patkó
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 25 dekagramm
  • darált dió - 20 dekagramm
  • cukor - 12.5 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • Ráma - 20 dekagramm
  • vaníliás porcukor - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a dióval és egy csipet sóval. Közepébe mélyedést nyomunk, beleszórjuk a cukrot, a tojássárgát és a Ramát. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 45 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű rudakat formázunk, és kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. A tésztadarabokból kifliket sodrunk, és a tepsibe rakosgatjuk. A vaníliás porcukrot tányérra szórjuk, és még melegen megforgatjuk benne a kifliket.