Diós párna
Diós párna
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 40 dekagramm
  • finomliszt - 50 dekagramm
  • tejszín - 3 evőkanál
  • tojás - 6 darab
  • margarin - 37.5 dekagramm
  • darált dió - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A margarint a tejszínnel és a tojások sárgájával csak úgy kézzel jól összekeverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és 30 percig pihentetjük a hűtőben. Közben a tojások fehérjéjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk és elkeverjük benne a darált diót. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 7 egyenlő cipóvá osztjuk. A cipókat a kezünkkel egyenként hosszú rudakká sodorjuk, majd a rudakat 10 egyenlő darabra vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy a deszkán mindig legyen liszt. A tésztadarabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Mindegyikre teszünk egy kanál diótölteléket, majd a két végüket összecsippentjük, (ettől a süteményünk a béka szájához hasonló formát ölt). Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 220 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, és még melegen meghempergetjük a maradék porcukorban.