Feltöltve:

Diós párna

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor40 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
tejszín3 evőkanál
tojás6 darab
margarin37.5 dekagramm
darált dió30 dekagramm

Diós párna a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A margarint a tejszínnel és a tojások sárgájával csak úgy kézzel jól összekeverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és 30 percig pihentetjük a hűtőben. Közben a tojások fehérjéjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk és elkeverjük benne a darált diót. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és 7 egyenlő cipóvá osztjuk. A cipókat a kezünkkel egyenként hosszú rudakká sodorjuk, majd a rudakat 10 egyenlő darabra vágjuk. Ügyeljünk arra, hogy a deszkán mindig legyen liszt. A tésztadarabokat egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk. Mindegyikre teszünk egy kanál diótölteléket, majd a két végüket összecsippentjük, (ettől a süteményünk a béka szájához hasonló formát ölt). Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 220 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, és még melegen meghempergetjük a maradék porcukorban.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem