Feltöltve:

Diós márványos

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

darált dió8 dekagramm
cukor8 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tej0.5 liter
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor1 csomag
rumaroma1 pár csepp

Tészta

tojás4 darab
cukor30 dekagramm
víz10 evőkanál
darált dió12 dekagramm
liszt16 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

Csokimáz

kakaópor3 evőkanál
víz5 evőkanál
cukor5 evőkanál
Ráma10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojásokat, a cukrot, és a vizet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót, a lisztet, a csipet sót, és a sütőport. Az így kapott masszát Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. A krémhez a diót, és a cukrot egy kis tejben (kb. fél dl megfőzzük). Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habosra vert Ramát, valamint az aromát. Ezután megfőzzük a pudingot, és összekeverjük az előző diós krémmel, majd rákenjük a megsült tésztára. A csokimázhoz a kakaóport, a cukrot, és a vizet lassú tűzön besűrítjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a Ramát. Ezután ráöntjük a süteményre úgy, hogy keveredjen a fehér színű diós krémmel. Villával is megnyomkodhatjuk, vagy hullámokat írhatunk a krémre, hogy márványos hatásúnak tűnjön. A hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem