Diós málnatekercs
Diós málnatekercs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • dió - 10 dekagramm
  • rétesliszt - 12.5 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 3 darab
  • porcukor - 25 dekagramm
  • málna - 25 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • nagyobb birsalma (kb. 40 dkg nem túl puha befőtt is lehet)
  • hámozott, darált mandula

Elkészítés:

  1. A tojásokat felverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A sütőport belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. A diót durvára vágjuk, majd a tészta tetejére hintjük. Ezután előmelegített sütőben, közepes fokozaton 8 percen át sütjük. Közben a cukrot egy alufóliára hintjük, majd a tésztát ráborítjuk. Tetejéról leszedjük a sütőpapírt. A málnát összenyomjuk, a tejszínhabot felverjük, majd összekeverjük őket, és a tésztára simítjuk. Feltekerjük, majd hűtőben lehűtjük.