Feltöltve:

Diós, mákos papucsok

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

cukor (8+30+25 dkg)63 dekagramm
liszt1 kilogramm
Ráma50 dekagramm
tej (2+2+2 dl)6 dl
tojás3 darab
élesztő2 dekagramm
1 csipetnyi

Töltelékhez

darált mák50 dekagramm
darált dió50 dekagramm
mazsola15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
reszelt alma2 darab
zsemlemorzsa (kb)4 dekagramm
rum1 kevés
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szokásos módon beigli tésztát készítünk. Összegyúrunk: 1 kg lisztet, 50 dkg Ramát, 8 dkg porcukrot, 2 dl tejben felfuttatott 2 dkg élesztőt, 1 db tojást és egy késhegynyi sót, majd hat cipót formázunk belőle. Hideg helyen néhány órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk és kb. 4 mm vastagságú 6x6 cm-es négyzeteket vágjuk. Erre rakjuk a már hideg tölteléket és a két ellentétes csücskét összehajtva elkészítjük a "papucsokat". Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással és kb. fél óráig még pihentetjük. Máktöltelék: 50 dkg mák, 30 dkg cukor, mazsola, reszelt citromhéj, tej (1-2 dl) , esetleg reszelt alma, majd összefőzzük. Diótöltelék: 50 dkg dió, 25 dkg cukor, mazsola, tej szükség szerint, 4 dkg zsemlemorzsa és ezt is összefőzzük. Mindkét töltelékbe tehetünk vaníliás cukrot, illetve rumot is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem