Diós lepény
Diós lepény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • porcukor - 26 dekagramm
  • rum - 0.7 dl
  • só - 1 csipetnyi
  • Ráma - 39 dekagramm
  • rétesliszt - 46 dekagramm
  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • csokoládé

A töltelék

  • darált dió - 20 dekagramm
  • tojásfehérje - 6 darab
  • porcukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • Ráma - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A 4 db tojássárgáját, a Ramát, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot összedolgozzuk, majd egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  2. A töltelékhez habosra keverjük a Ramát a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként összevegyítjük a diós masszával.
  3. A tölteléket rásimítjuk a tésztára és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.