Feltöltve:

Diós lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
porcukor26 dekagramm
rum0.7 dl
1 csipetnyi
Ráma39 dekagramm
rétesliszt46 dekagramm
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

A töltelék

darált dió20 dekagramm
tojásfehérje6 darab
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
Ráma20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 4 db tojássárgáját, a Ramát, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot összedolgozzuk, majd egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

2. lépés

A töltelékhez habosra keverjük a Ramát a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként összevegyítjük a diós masszával.

3. lépés

A tölteléket rásimítjuk a tésztára és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem