Feltöltve:

Diós krémes

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

porcukor25 dekagramm
tojás4 darab
darált dió10 dekagramm
víz10 evőkanál
sütőpor1 csomag
liszt20 dekagramm

Krémhez

tej5 dl
liszt5 evőkanál
porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
darált dió10 dekagramm

Máz

étcsokis bevonó20 dekagramm
olaj3 evőkanál

Tepsibe

sütőpapír1 darab

Elkészítés

1. lépés

A 25 dkg porcukrot kikeverjük a 4 tojássárgával és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót, végül a 4 tojásfehérjéből vert kemény habot. Ezt közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 150 fokon 30 percig sütjük.

2. lépés

Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a lisztet és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, összekeverjük a főzött krémmel és a dióval.

3. lépés

Ezt a krémet a kihűlt piskótára kenjük, amiről lehúztuk a sütőpapírt és tálcára tettük. Egyenletesen elosztjuk, dermedésig hűtőbe tesszük, és utána kenjük rá a vízfürdő felett megolvasztott és az olajjal kikevert csokoládét.

4. lépés

Ezt is egyenletesen elkenjük és dermedésig hűtőben tároljuk, 2-3 óra.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem