Feltöltve:

Diós krémes

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

porcukor15 dekagramm
rum1 evőkanál
féldaraliszt1 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
Ráma20 dekagramm
tojássárgája4 darab
tej4 dl

Továbbá

kakaópor1 darab
lekvár1 darab

Teteje

porcukor20 dekagramm
tojásfehérje4 darab

Tészta

tojás4 darab
őrölt dió, vagy mandula10 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
liszt20 dekagramm
forró víz10 evőkanál
kristálycukor20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta: a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és állandó keverés mellett hozzáadjuk kanalanként a forró vizet. Hozzáadjuk a darált diót, vagy a mandulát, lisztet, sütőport és elkeverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 20-25 percig sütjük 180°-on. Krém: a tejbe elkeverjük a tojássárgákat, vaníliás cukrot, pudingot, lisztet és sűrű pépet főzünk. Kikeverjük a Ramát a cukorral. A kihűlt pépet összekeverjük Ramás masszával. A kész krémbe cseppenként beleöntjük a rumot. Teteje: felverjük a tojásfehérjét és hozzáadjuk a cukrot. Vízfürdő fölé tesszük és egy kicsit úgy keverjük. A tésztára vékonyan lekvárt kenünk, (én eperlekvárt tettem), rá a vaníliás krém. A krém tetejére kerül a kihűlt tojáshab. Csokoládét reszelünk rá, vagy csak megszórjuk kakaóporral. Nagyon finom sütemény.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem