Feltöltve:

Diós koszorú

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

olvasztott Rama5 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
darált dió vagy mák25 dekagramm

Tésztához

élesztő4 dekagramm
tej4 dl
cukor3 evőkanál
1 teáskanál
liszt50 dekagramm

Máz

porcukor10 dekagramm
hideg víz1 evőkanál

Diós koszorú a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Kevés langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, hozzákeverjük a megfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától. Megkelesztjük, és kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.

2. lépés

Megkenjük olvasztott Ramával és megszórjuk diós cukorral, vagy mákkal. Feltekerjük és koszorú alakban sütőlapra helyezzük.

3. lépés

Tetejét 8-10 helyen mélyen bevagdossuk úgy, hogy a töltelék látható legyen. A koszorúnkat megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 150 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

4. lépés

Picit hűlni hagyjuk, ezalatt a mázhoz a porcukrot kevés vízzel folyó masszává keverjük és a még meleg kalács be nem vágott részeire rácsurgatjuk. Igen mutatós és egyszerű elkészíteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem