Feltöltve:

Diós kosárkák

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

rétesliszt30 dekagramm
Ráma12 dekagramm
porcukor12 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej3 evőkanál

Töltelék

darált dió15 dekagramm
porcukor12 dekagramm
tojásfehérje2 darab

Kenéshez

rétesliszt1 darab
baracklekvár1 darab

Szükséges még

kosárforma (átmérő felül: 6,5 cm, alul 3,5 cm)24 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

  2. 2. lépés

    Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát, majd baracklekvárral kikenni őket.

  3. 3. lépés

    A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem