Feltöltve:

Diós kosárkák

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rétesliszt30 dekagramm
Ráma12 dekagramm
porcukor12 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej3 evőkanál

Töltelék

darált dió15 dekagramm
porcukor12 dekagramm
tojásfehérje2 darab

Kenéshez

rétesliszt1 darab
baracklekvár1 darab

Szükséges még

kosárforma (átmérő felül: 6,5 cm, alul 3,5 cm)24 darab

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.

2. lépés

Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát, majd baracklekvárral kikenni őket.

3. lépés

A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.

4. lépés

Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem