Feltöltve:

Diós kosár

timer 3
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
sütőpor1 csomag
porcukor10 dekagramm
tojássárgája4 darab
Ráma25 dekagramm

A töltelékhez

darált dió50 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tojásfehérje keményre vert habja5 darab
házi sárgabaracklekvár1 pohár

Diós kosár a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük, a 4 tojássárgával és a puha Ramával együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órára betesszük a hűtőbe. Addig elkészítjük a diós tölteléket. A darált dióba beletesszük a porcukrot és az 5 tojásfehérjét, amit felvertünk kemény habnak. Egy óra után kivesszük a hűtőből a tésztát, és gombócokat formálunk belőle. Beletesszük a gombócokat a Ramával kikent és kilisztezett kosárka formákba és szétnyomkodjuk benne. Minden kosárba teszünk egy kiskanál lekvárt, és arra a diós tölteléket. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 25 percig sütjük. Ha megsült, olvasztott csokoládét lehet még a tejére csurgatni. Nagyon omlós lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem