Feltöltve:

Diós kifli

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A töltelékhez

darált dió15 dekagramm
porcukor30 dekagramm
fehérbor1 dl

A tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma25 dekagramm
élesztő3 dekagramm
1 csipetnyi
porcukor1 púpos evőkanál
tej1 kevés

A forgatáshoz

porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit előkészítjük egy tálba. Az élesztőt hidegen apróra morzsolva adjuk a keverékhez. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Apró gombócokat formázunk belőle, oválisra sodorjuk, megtöltjük töltelékkel és felcsavarjuk.

  2. 2. lépés

    A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral és annyi borral, hogy kenhető legyen, de ne lágy, mert akkor a kiflik szétrepedhetnek.

  3. 3. lépés

    Tepsibe téve kifli alakúra formázzuk őket, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 10-15 perc alatt világosra sütjük.

  4. 4. lépés

    A sütőből kivéve még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaniliáskifli

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kürtös kifli

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Füstölt sajtos kiflik

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mogyorós kiflik

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sörös-sajtos kiflicskék

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Diós kifli

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Félhold

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Sós, Ramás kiflik

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lilli kifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kefíres kifli

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos kifli

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Jugó kifli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Tarka kifli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Kifli

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Gesztenyés kifli

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Diós kifli

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0