Feltöltve:

Diós kávétorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje9 darab
cukor7 evőkanál
darált dió25 dekagramm

A kávés krémhez

erős feketekávé1.5 dl
Ráma25 dekagramm
egész dióbél7 dekagramm

A tepsi kenéséhez

liszt vagy sütőpapír1 kevés
Ráma1 diónyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, végül óvatosan, hogy ne törjön a hab, beleforgatjuk a darált diót. ezután Ramával kikent és liszttel behintett magasabb falú tepsibe simítjuk. A tésztát olyannyira mérsékelt tűzön kell megsütnünk, hogy szinte csak szárítjuk a kb. 160 fokos sütőben, kb. 20 percig. Közben a tojások sárgáját a cukorral vízgőz fölött kikeverjük, és apránként belecsurgatjuk az erős feketekávét. Addig keverjük, amíg olyan sűrű hab nem lesz belőle, hogy a belemártott kanalat bevonja, de vigyázzunk, forrnia nem szabad. Hagyjuk kihűlni, végül hozzáadjuk a kikevert puha Ramát. Ezalatt a tészta kihűlt annyira, hogy vízszintesen 3 lapra szeleteljük. A krémet úgy osszuk el, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. Végül az egész dióbelekkel mind az oldalát, mind a tetejét feldíszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem