tojás | 2 darab |
---|---|
cukor | 4 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
kakaópor | 1 kevés |
darált dió a forgatáshoz | 10 dekagramm |
liszt | 35 dekagramm |
---|---|
darált dió | 15 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tojássárgája | 1 darab |
tojás | 1 egész |
sütőpor | 1 darab |
Diós karika recept.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A karikákat megsütjük. Ha az alja már szép színt kap, akkor jó, ne süssük túl.
A krémhez a tojásokat cukorral gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a Ramával és a kakaóporral színezzük barnára, nem kell, hogy nagyon sötét legyen.
A kihűlt kekszeket hármasával összeragasztjuk a krémmel. Az oldalát is bekenjük, majd végig gurítjuk a darált dióban és tálcára rakjuk.
Amikor a töltéssel készen vagyunk, fél tábla étcsokit kevés étolajjal felolvasztunk és a sütemények tetejére kiskanállal teszünk, majd eligazítjuk kör alakban.