Feltöltve:

Diós kalács

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
langyos tej2.8 dl
Rama megolvasztva6 dekagramm
cukor6 dekagramm
1 kávéskanál
friss élesztő2 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tojássárgája1 darab
kakaópor2 evőkanál
tej2 evőkanál

Töltelékhez

darált dió15 dekagramm
mazsola1 marék
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és megkelesztjük. Lisztezett nyújtólapon 2 db-ra vágjuk. Utána ezeket a tésztadarabkákat kisodorjuk. Az egyikre rákenjük az előmelegített diós tölteléket, és hosszú, rúd formára feltekerjük.

2. lépés

A másikat 2 evőkanál kakaóporral, és 2 evőkanál tejjel összedagasztjuk, majd ezt is rúd formára tekerjük. Ezután a 2 rudat kerek formában összefonjuk, és 25 cm-es átmérőjű szilikonos tortaformába tesszük, aminek az aljára sütőpapírt rakunk.

3. lépés

Hagyjuk még kelni 20 percig, majd megkenjük tojássárga és tej keverékével. Hideg sütőbe tesszük, légkeveréssel 170 fokra téve szép pirosra megsütjük 35 perc alatt. A sütés vége előtt 5 perccel leöntjük 1 dl langyos, vaníliás tejjel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem