Diós kagyló
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • porcukor - 12 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 37 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    A mintához

    • Ráma - 3 dekagramm
    • kakaópor - 1 darab

    A töltelékhez

    • puha Rama - 22 dekagramm
    • rum - 1 dl
    • darált dió - 15 dekagramm
    • porcukor - 18 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
    2. Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.
    3. A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.
    4. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.