Feltöltve:

Diós, habos reszelt linzer

timer 10
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt40 dekagramm
Ráma15 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
tojássárgája2 darab
citrom reszelt héja1 darab

Hab

tojásfehérje2 darab
kristálycukor10 dekagramm
lekvár ízlés szerint10 dekagramm
dió5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a habot. A diót durvára törjük, a tojásfehérjét elkezdjük verni, majd amikor már félig felverődött, hozzáadjuk fokozatosan a kristálycukrot és fényes kemény habot verünk belőle. Hozzákeverjük a lekvárt és a diót. A tészta felét egy kikent tepsibe reszeljük, ha ragad, lisztezzük meg. Rásimítjuk a diós lekváros habot, majd erre reszeljük a maradék tésztát. Világosra sütjük és a tepsiben hűtjük ki. Porcukorral díszíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem