Feltöltve:

Diós, habos linzer

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor10 dekagramm
liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás2 darab
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
kristálycukor12 dekagramm
ecet0.5 teáskanál
darált dió10 dekagramm
só tortalaponként1 csipetnyi
baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet, a Ramát, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, sót és a citromhéjat beletenni egy keverőtálba és robotgéppel összegyúrni. Természetesen kézzel is összelehet dolgozni. Legalább fél órára betenni a hűtőbe. Addig a tojások fehérjéjét a sóval elkezdeni keményre verni. Amikor már kezd fehéredni, apránként mehet bele a kristálycukor és ezzel jó keményre verni. A habhoz hozzákeverni a diót és a legvégén az ecetet. Betenni a hűtőbe felhasználásig. Előmelegíteni a sütőt és a tepsiket kibélelni sütőpapírral. Lisztezett deszkán kinyújtania tésztát kb. fél cm.-re és linzer kiszúróval kiszaggatni, majd betenni a tepsibe. A habot habzsákba, vagy garnírozóba tenni és köröket nyomni a linzerekre. A linzerek közepébe egy pici baracklekvárt tenni. Betenni a sütőbe és 170-180 fokon 12-13 percig sütni. Nagyon figyelni, hogy ne barnuljon meg, mert esetleg kiszárad.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem