Diós habcsók a Desszertek kategóriában
A tojásfehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlevet, majd fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. A habhoz hozzáadjuk a liszttel elkevert diót.
Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 2,5-3 cm átmérőjű halmocskákat nyomunk. 140 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Akkor van kész, ha elválik a sütőpapírtól. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet: a Ramát, a porcukrot, a kakaót és a tejet gőz fölött sűrűsödésig keverjük. Levesszük a gőzről, majd tovább keverjük, amíg ki nem hűl.
Az elkészült csókocskákat vastagabb réteg krémmel összeragasztjuk.