Feltöltve:

Diós gesztenyetorta

timer 160
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

tojás8 darab
kristálycukor30 dekagramm
víz1 dl
finomliszt15 dekagramm
őrölt dió15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab
finomliszt1 darab

A töltelékhez

Rama Vajas íz Sütőmargarin25 dekagramm
fagyasztott gesztenyemassza50 dekagramm
porcukor20 dekagramm
rum0.25 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig verjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet belekeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.

  2. 2. lépés

    Egy Ramával kikent, lisztezett, 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még 25 percig sütjük.

  3. 3. lépés

    A töltelékhez a Ramát először magában, majd a felengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A porcukorral és a rummal ízesítjük.

  4. 4. lépés

    A tortakorongot lapjában három részre vágjuk és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle. Jól behűtjük, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem