Feltöltve:

Diós fahéjas szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
cukor10 evőkanál
liszt6 evőkanál
darált dió15 dekagramm

krem

tej6 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
csokoládé10 dekagramm
őrölt fahéj3 evőkanál
cukor5 dekagramm
reszlet csokoládé1 kevés
darált dió1 kevés

Elkészítés

1. lépés

Készítsük el a tésztát: a tojásokat a cukorral verjük fehér habosra. A lisztet keverjük össze a darált dióval, és lassan forgassuk bele a tojáshabba. Előmelegített sütőbe rakjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe. Miközben sül, készítsük el a krémet! 5 dl tejet cukorral elkeverve tegyünk fel forrni, a maradék 1 dl-ben oldjuk fel a pudingport. Ha forr a tej, szórjuk bele a fahéjat, és a tűzről levéve, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a feloldott pudingport. Sűrítsük be, és szórjuk bele a csokoládédarabkákat, keverjük, míg elolvadnak, majd hagyjuk hűlni a krémet. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel, 3 evőkanállal hagyjunk a tetejére is. A piskóta tetejét is borítsuk be a pudingkrémmel, és reszeljünk rá csokoládét, és szórjuk meg darált pirított dióval. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy a krém megkeményedjen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem