Ráma | 15 dekagramm |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
rétesliszt | 7 dekagramm |
sütőpor | 1 kávéskanál |
tojásfehérje | 4 darab |
porcukor | 15 dekagramm |
---|---|
tojássárgája | 4 darab |
Ráma | 7 dekagramm |
---|---|
porcukor | 5 dekagramm |
darált dió | 7 dekagramm |
forróvíz | 1 evőkanál |
darált dió | 7 dekagramm |
---|---|
vanília | 1 darab |
Diós csoda recept.
Tésztához: a Ramát és a porcukrot habosra keverni. Hozzáadni a darált diót és a sütőporos lisztet, végül a keményre vert tojáshabot. Közepes tepsiben kb.10 percig sütni. Második réteghez: a tojássárgákat a porcukorral habosra keverni, majd a tésztára kenni. Forró sütőben még 10 percig sütni. Tepsiben hagyni kihűlni. A krémhez: a darált diót 1 ek. forró vízzel leforrázni, majd a Ramával és a porcukorral kikeverni. A kihűlt tésztára simítani, majd darált dió és a vanília keverékével megszórni a tetejét. Hosszúkás szeletekre vágni.