Diós, cseresznyés kevert
Diós, cseresznyés kevert
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 1 bögre
  • liszt - 1 bögre
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • apróra tört dió - 1 bögre
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 csomag
  • cseresznyebefőtt + a leve - 1 dl

Elkészítés:

  1. A Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a meggybefőttet és a levét, végül összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és ezzel is elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 180 fokon kb. 25 perc alatt, tűpróbáig sütjük.