Feltöltve:

Diós citromkocka

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
porcukor15 dekagramm
liszt25 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
citrom1 darab

A krémhez

tojássárgája3 darab
porcukor5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
darált dió15 dekagramm

A mázhoz

porcukor20 dekagramm
citromlé3 evőkanál

A piskótalapok lekenéséhez

baracklekvár1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgát, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját és a citrom levét. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on. A töltelékhez a tojássárgát a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kevert Ramához vegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem